dijous, 23 de febrer del 2023

Propostes d'Escoles Feministes al voltant del 8M

Els instituts públics de Catalunya ens estem organitzant per al 8M! Tenim pensades dues accions col·lectives per a tots els centres de secundària que s'hi vulguin sumar.

El passat 14 de febrer des de les Escoles Feministes vam organitzar una trobada de les comissions de gènere, feminismes, coeducació i igualtat dels instituts públics de Catalunya per, entre d'altres coses, acordar una acció conjunta per a la setmana del 8 de març.

A l’Espai Jove La Fontana ens vam reunir més de 50 instituts públics d’arreu de Catalunya, prop de 250 estudiants i 100 docents que veníem de l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages, Osona, el Segrià, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental! Va ser una jornada màgica, plena d’emocions, que sempre recordarem.

I d’aquesta trobada van sortir triades dues accions col·lectives per a realitzar a tots els instituts de Catalunya que s’hi vulguin sumar durant la setmana del 8 de març, amb dos hashtags per a etiquetar-les!
Acció Llençols
7 de març

Penjada de llençols reivindicatius a l’exterior dels centres amb frases que recullin amb mirada interseccional els greuges que patim les dones al llarg de la vida. Guia de l'acció aquí.

Acció Bústies
Tota la setmana del 8 de març i la resta del curs

Bústies i/o cartells on compartir les discriminacions viscudes per a treballar-les al llarg del curs. Guia de l'acció aquí.

#AulesLilesCadaDia #PúblicaInterseccional
Hashtags comuns per a les dues accions

El hashtag #AulesLilesCadaDia ens recorda que la lluita feminista es fa als carrers però també als centres educatius i que no és una tasca d’un sol dia, sinó un treball continuat de tot l’any. I el hashtag #PúblicaInterseccional ens recorda que defensem l’educació pública i una educació pública que tingui una mirada feminista interseccional on la lluita pels drets de les dones conflueix i s’intersecciona amb totes les altres lluites i opressions. Volem una educació pública feminista, ecologista, antiracista, anticlassista, anticapacitista i, en definitiva, veritablement transformadora.
GUIA DE LES ACCIONS COL·LECTIVES 8M
Podeu consultar tots els detalls sobre les accions i descarregar-vos la guia en PDF aquí: http://www.escolesfeministes.org/2023/02/21/accio-8m-instituts-catalunya/
Imatge d’una de les plenàries de la trobada del 14 de febrer a l’espai Jove La Fontana on es van decidir les dues accions i els hashtags.

www.escolesfeministes.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.